Att spela på e-sport är den nyaste formen av betting och något som har slagit igenom ordentligt på nätet. Nästan alla stora spelbolag har introducerat kategorin bland sina spel, samt att sporten har vuxit enormt både i Europa, USA och Asien. E-sport är ingen traditionell sport, utan går ut på att lag tävlar mot varandra i tv-spel eller datorspel.

Spela på eSport

eSportsajt Bonus Info Hämta Bonus
Leovegas eSport Betting 100kr Spela på: CS:GO, Dota 2, Overwatch Till Leo eSports
18+ | Regler & villkor | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se
MrGreen eSport Betting 100kr Spela på: CS:GO, Dota 2, Overwatch, League of Legends Till Mr Green
18+ | Regler & villkor | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se

Det finns även 1vs1 turneringar där två av de bästa spelarna möter varandra, men eftersom många av spelen kräver lag så är det vanligare att lagspel förekommer.

Det är även lättare att bygga upp stjärnor i lag om de presterar bättre än sina lagkamrater, samt att det blir mer underhållande att se på matcher där resultatet kan avgöras av en ensam överlevare i spel som Counter-Strike: Global Offensive eller League of Legends.

Det finns en hel uppsjö av spel att välja mellan, men de mest populära spelen heter exempelvis Overwatch, Dota 2, Starcraft 2, World of Warcraft och Call of Duty.

Olika kategorier av spel du kan betta på

Det finns väldigt många spelkategorier att välja mellan, men de flesta spel är antingen RTS spel (Real Time Strategy) , eller FPS (First Person Shooter). Det finns även sportspel som FIFA och fightingspel som Super Street Fighter IV eller Mortal Kombat X, bara för att nämna några få.

När du spelar på e-sport är det först och främst läge att välja ut vilken spelkategori som tilltalar dig mest. Det kan bero på personliga preferenser eller handla om vad som ser roligast ut. Vissa spel kan verka komplicerade medan andra är enklare att förstå sig på, särskilt för nya spelare.

Även om spel kan se väldigt enkla ut krävs det enorm skicklighet att bemästra dem och det är även där spänningen ligger när det kommer till e-sport. De allra bästa spelarna har tränat i flera år och har lärt sig att bemästra de olika karaktärerna och deras förmågor.

Tips för spel inom e-sport

Precis som i andra sporter är det av största vikt att lära sig spelet du vill betta på, kartorna som ingår i spelet, samt vilka karaktärer som går att använda.

Du kan även fördjupa dig i de olika förmågorna som används för respektive karaktär, samt vilka förmågor som blir bättre i kombination med andra karaktärers förmågor. Ofta avgörs matcher beroende på hur bra lagen spelar tillsammans och då handlar det mycket om att kombinera de olika spelkaraktärernas förmågor.

Samarbete är a och o när det kommer till e-sport och det kan vara bra att sätta dig in i de olika lagen. Följ dem via deras sociala medier, läs om deras samarbete och hur bra de kommer överens med varandra.

Studera deras taktiker och lär dig deras personliga egenskaper för att lyckas med dina bets på bästa möjliga sätt. Det gäller verkligen att gå in på detaljer om du vill vinna pengar inom e-sport.

Ett alternativ är att du själv testar spelet i fråga för att bilda dig en uppfattning om hur svårt det kan vara i olika situationer. Att spela på e-sport är underhållande och sker ofta i otroligt snabbt tempo.