Ishockey är en sport som är populärt framförallt i Europeiska länder, men det finns även mycket hockey i USA och Canada. Du hittar exempelvis NHL ligan i USA, ett av världens främsta inom hockey.

Att spela på hockey är underhållande och spännande på samma gång eftersom det sker i ett högt tempo. Det finns även risk för slagsmål bland spelarna och tacklingarna kan ibland se ruskigt farliga ut. Sporten är ibland våldsam, men det är även något som tilltalar många tittare.

I Sverige har vi dessutom en lång tradition av ishockey och redan från barnsben tränar många svenskar i hopp om att en dag bli professionella spelare.

Bettingtips

När det gäller betting inom ishockey är det smartast att sätta sig in i de olika ligorna, dock en åt gången. Detta för att det inte ska bli för komplicerat i början, samt att du får tid på dig att lära dig.

Om du redan har ett favoritlag bör du börja med dem eftersom du redan känner till laget, tränaren och exempelvis matchformen.

Desto mer du lär dig om hockey, desto mer pengar har du möjlighet att vinna via betting. Att satsa pengar på olika lag handlar i mångt och mycket om hur bra du lyckas förutspå vinster.

Du kan dessutom spela på olika händelser i matcherna, det behöver alltså inte enbart handla om vinst eller förlust.

Du kan spela innan matchstart, eller live under matchens gång. Detta är ett nytt och interaktivt sätt att spela som dessutom höjer spelupplevelsen. Framförallt om du spelar tillsammans med andra. Du kan exempelvis spela på totalt antal mål, eller varför inte om målskillnader mellan de två olika lagen som möts.

Den vanligaste formen av betting är 1×2 precis som i fotboll eller andra populära sporter. Det innebär att du spelar på vinst för hemmalaget, alltså 1, eller vinst för bortalaget, i detta fall 2.

Om du spelar på oavgjort så sätter du ett kryss, något du förmodligen är van att se i fysiska spelbutiker.

Använd appar till din fördel

I dagens moderna samhälle finns det en app för allt, något du även kan utnyttja när det gäller betting inom hockey. Många bettingsajter har appar som finns till för att underlätta ditt spelande genom utökad information och statistik om de större ligorna, samt ger dig möjlighet att se på spelscheman.

Du kan även se meddelanden från Twitter från lagen och i vissa fall kan du till och med titta på matcher direkt i appen.

Live odds i hockey

Att spela live är mer fartfyllt än sedvanlig betting och det kräver att du tittar på matchen eftersom oddsen ändras allt eftersom. Nackdelen är att det är mer impulsivt än traditionell betting, men då det är mer intensivt passar det väl för samlingar av kompisgäng i tv-soffan eller liknande.

Att spela på hockey live kan bli en ny hobby som stärker ditt band med själva sporten, något som de allra flesta spelare garanterat uppskattar. Det bästa med live odds är att du kan ändra dig under matchens gång.