Betting inom motorsport är oerhört populärt i Sverige och framförallt när det gäller F1 som är det som de flesta tittar på. Detta beror till stor del på grund av den internationella publiken, att det är ett världsmästerskap, kändisarnas intresse för sporten samt en utstrålning av att vara en glamourös sport.

Det kostar otroligt mycket pengar att bedriva ett stall inom F1 och det beror helt enkelt på att utrustningen och bränslet är dyrt, platserna där många lopp anordnas är kostsamma, samt att stjärnorna tjänar otroliga summor pengar.

Många platser där loppen anordnas är både vackra och välkända internationellt.

Det är även detta som tilltalar spelare till F1. Att spela på en av de mest exklusiva sporterna i världen är intressant och det är inte konstigt att många vill tjäna slantar på sporten.

Sporten pågår i 8 månader per år och det finns väldigt många sätt att satsa. Du kan exempelvis satsa pengar på att en viss förare vinner ett specifikt lopp till att denne vinner världsmästartiteln.

Eftersatsningar

Inom F1 är det populärt med eftersatsningar eftersom det sker en del händelser efter loppen som går att spela på. Det kan handla om vem som blir den ledande föraren, samt att flera individuella insatser kommer på tal.

Utöver detta går det även att satsa på hur många poäng en specifik förare kommer att få under en hel säsong.

Fördelar med betting inom F1

Först och främst får du mer tid på dig att satsa pengar eftersom du kan spela åtta månader per år, en period som är mycket längre än många andra sporter och deras respektive säsonger.

Du får mycket tid på dig att analysera förare, resultat och andra relevanta händelser. Utöver detta finns det många olika händelser att betta på, exempelvis snabbaste varvet, placeringar och mycket mer.

Den främsta orsaken till betting inom F1 är att det är oerhört populärt och enkelt att spela på. Du behöver inte vara ett geni för att förstå konceptet med motorsport och det finns inga komplexa regler att ta hänsyn till. Det är lätt att spela och det är även därför så många väljer sporten.

Bettingstips inom F1

Det allra viktigaste tipset är att du bör känna till loppen innan du spelar. Lär dig banorna, hur komplexa de är, hur föraren har presterat i föregående lopp på samma bana, hur vädret ser ut (hint: Bottas är kass i regn), samt hur ett specifikt stall har presterat fram till betting-tillfället.

Det är även av största vikt att känna till föraren. Hur bra har föraren presterat under året, vilka tendenser finns, hur påverkar vädret, och så vidare. Om du lär dig så mycket som möjligt om dessa specifika saker kommer du långt inom betting på F1.

Anledningar varför F1 är intressant

Vid första anblick kan sporten nästan se lite tråkig ut, men desto mer du lär dig märker du hur otroligt komplicerat det är att köra bilarna.

Reaktionsförmågan som krävs för att klara av de hastiga svängarna i den otroliga farten är häpnadsväckande. Formel 1 är verkligen en sport som är värd att satsa pengar på.